Szilikon termékek felhasználása

Szilikon termékek felhasználása

A szilikon különböző előnyös tulajdonságainak köszönhetően széleskörben elterjedt elasztomer. Ilyen jellemzői például rugalmassága, vagy az, hogy remekül ellenáll a szélsőséges hőmérsékletnek, vegyszereknek, elöregedésnek vagy az időjárásnak. Olvassa el cikkünket, hogy megtudja, milyen különféle felhasználási módjai vannak az általunk is forgalmazott szilikon termékeknek.

Szilikon lemez

Az általunk forgalmazott átlátszó szilikon lemez remekül használható hő-, elektromos- vagy vegyszerek elleni szigetelésre, ugyanis nemcsak a szélsőséges hőmérsékletet bírja – -60 és +220 °C között hitelesített –, de savaknak és lúgoknak is kiválóan ellenáll.
Ezenkívül szilikon lemezeink rugalmasságuknak köszönhetően vibráció és ütődések elnyelésére is alkalmasak akár ipari környezetben, vagy kültéren – hiszen remekül ellenállnak az időjárás hatásainak, az elöregedésnek, az UV fénynek és az ózonnak is. Ráadásul szükség szerint testre szabhatók, hajlíthatók anélkül, hogy elvesztenék eredeti formájukat.
Továbbá, mivel a szilikon nem biztosít megfelelő felületet mikrobák megtapadásához, az orvosi és az élelmiszeriparban is egyaránt használható, akár élelmiszerrel közvetlen érintkezésben is. Az online gumiáruházunkban kapható átlátszó szilikon lemez mindkét oldalon sima és többféle vastagságban is rendelhető.

 

Szilikon tömlők

Webáruházunkban többfajta szilikon tömlő elérhető, különféle felhasználási területekre. Átlátszó szilikon tömlőnk igen rugalmas, és többféle átmérőben is kapható. Ez a gumitömlő szintén megfelelő élelmiszer- és orvosi ipari használatra, és egyéb más felhasználási területekre is, köszönhetően annak, hogy széles hőmérsékleti tartományra hitelesített: -55 °C-tól +180 °C-ig tartósan, ideiglenesen akár +200 °C-ig is.

Szilikon hűtőtömlőink ideálisak olyan felhasználási területekre, ahol fontos nyomásnak való magas fokú ellenállás. Így üzemi hőmérséklet és terhelés alatt sem változnak a fizikai tulajdonságaik, mint az alakjuk vagy a rugalmasságuk.
A szilikon tömlők remekül ellenállnak savak, lúgok és sók híg oldatainak, azonban szénhidrogének és kőolajtermékek vezetésére nem alkalmasak. Szilikon hűtőtömlőink kaphatóak 45°-os vagy 90°-os könyökcsövekként vagy 1 méteres hosszúságban is.

 

Egyéb szilikon termékek

Online gumiáruházunkban egyéb szilikon termékek is kaphatók, például szigetelésre használatos szilikon zsinór, szilikon szalag, szilikon profilok és élvédők. Ezenkívül webáruházunkban elérhető még szilikon emulzió is, ami ideális tapadásgátló.

Amennyiben cikkünk felkeltette érdeklődését szilikontermékeink iránt, kérjük, látogasson el online gumiáruházunkba: https://www.rubberstore.eu