PVC termékek gumiáruházunkban

PVC termékek gumiáruházunkban

A polivinil-klorid, vagyis a PVC egy kémiailag ellenálló, kemény műanyag, amely azonban lágyító hozzáadásával rugalmasabbá és lágyabbá tehető, ennek köszönhetően még szélesebb körben felhasználható. Ezen cikkünkben a különféle PVC termékeinkről olvashat, például az áttetsző, lágy PVC szalagról, PVC tömlőkről és élvédő profilokról.

PVC tömlők

PVC-ből készült tömlőink változatos feladatokra használhatók; lássuk, mik ezek.

PVC víz-, lég- és permetező tömlőnk alkalmas kertészeti, agrikulturális használatra – öntözésre –, de ipari környezetben is megállja a helyét. Ráadásul nem csak vízzel használható, levegő és vegyszerek továbbítására szintúgy alkalmas. A PVC tömlő átmérője választható, a maximum üzemi nyomás pedig 18 °C-on 10-17 bar között van – a választott átmérőtől függően.
Hasonló tulajdonságokkal rendelkezik megerősített PVC tömlőnk, amelynek azonban a poliészter megerősítésnek köszönhetően minden átmérőjű változata 20 bar-os nyomástűréssel rendelkezik.

Az átlátszó PVC tömlő rálátást biztosít az éppen áramoltatott folyadékra. Elsősorban alacsony nyomás alatti vagy nyomásmentes munkavégzésre tervezett. Az egyéb ipari célok mellett élelmiszeripari felhasználásra is alkalmas. Ahogy az összes többi PVC tömlőnk, ez a változat is kapható különböző átmérőkben.

PVC üzemanyagtömlőnk nemcsak üzemanyag továbbítására alkalmas, levegővel és vízzel is használható, ráadásul közepesen ellenáll a vegyszereknek is.
PVC spiráltömlőnk pedig egyaránt használható akár a ház körül, akár ipari célokra, szivattyúkhoz csatlakoztatva is.

Mivel a PVC 70 °C felett hidrogén-kloridot veszít, ezért PVC tömlőink üzemi hőmérsékletét is ennek figyelembevételével határoztuk meg: -20 °C és +60 °C közötti hőmérsékletre hitelesítettek – kivéve PVC üzemanyagtömlőnket, amely -10 °C és +60 °C között használható; valamint a víz-, lég- és permetező tömlőt, ami -5 °C és +60 °C között hitelesített.

 

PVC szalag

Korábbi cikkünkben már részleteztük az áttetsző, lágy PVC szalag előnyeit: csíkjait ajtónyílás elé felszerelve hatékony hőszigetelést érhetünk el akár nyitott ajtó mellett is. Így ez a PVC szalag tökéletes hűtőhelyiségek ajtónyílásaihoz, valamint haszon- és háziállatok fekhelyeinek melegen tartására télen.

 

Egyéb PVC termékek

Egyéb PVC termékeink között szerepelnek PVC élvédő profilok és különféle munkavédelmi kesztyűk: hidegvédelmi, vegyszervédelmi, valamint PVC-vel bevont szövetkesztyűink.

 

Ha valamelyik PVC termékünk felkeltette érdeklődését, kétjük, látogasson el online gumiáruházunkba vagy vegye fel velünk a kapcsolatot!