Különböző gumilemezeinkről

Különböző gumilemezeinkről

A modern gumigyártási technológiáknak köszönhetően elérhetőek olyan gumilemezek, amelyeknek a tulajdonságai egy-egy felhasználási területre lettek optimalizálva. Cikkünkből megtudhatja, milyen célokra használható gumilemezeket kínálunk online gumiáruházunkban.

Ellenálló gumilemezek

A gumilemezek egyik jelentős felhasználási módja egy adott felület védelme valamilyen káros behatástól.
Hőálló EPDM gumilemezünk nemcsak széles hőmérsékleti spektrumnak áll ellen (-60 °C-tól 150 °C-ig hitelesített), de az időjárás viszontagságait is kibírja, valamint a különféle vegyszereknek is ellenáll, legyen szó savakról vagy lúgokról, glikolról, acetátról vagy alkoholról.

Ha vegyszerek helyett olajálló gumilemezt keres, webshopunkban akkor is megtalálja a tökéletes választást! Ezek a gumilemezek remekül ellenállnak az olajoknak (legyen szó ásványi- vagy növényi olajról) és zsíroknak.

Kopásálló gumilemezeink tökéletesek ipari felhasználásra, felületek védelmére. Nemcsak kopástól és egyéb káros fizikai hatásoktól védenek azonban, ellenállnak az általánosan használt savaknak és lúgoknak, valamint akár 60 °C-os meleg víznek is.

Általános felhasználású SBR gumilemezeink szintén ellenállnak maximum 60 °C-os meleg víznek, valamint akár 10-es pH értékű alkáli oldatoknak is. Hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek neoprén gumilemezeink is, kiegészülve mérsékelt olaj- és időjárás-állósággal.

Habosított, öntapadós EPDM gumilemezünk tökéletes hőszigetelésre (-30 és +100 °C között), hangszigetelésre, ütődések elnyelésére, de akár vízszivárgás elleni szigetelésre is. Habosított neoprén gumilemezünk szintén alkalmas hőszigetelésre (-40 és +80 °C között hitelesített), valamint remekül ellenáll a vegyszereknek és lángoknak, illetve az elöregedésnek is – így kültéren is használható.

 

Csúszásgátló, elektromos biztonsági és egyéb gumiszőnyegek

Korábbi cikkünkben már részleteztük az elektromos biztonsági gumiszőnyegeket, azonban szeretnénk ismételten hangsúlyozni a megfelelő védelem fontosságát nagyfeszültségű áram közelében való munkavégzés közben. Ezen gumitermékeink 17-26,5 KV feszültségű áram ellen biztosítanak hatékony szigetelést.

Amikor pedig kis felületi ellenállásra van szükség elektrosztatikus kisülés megakadályozása céljából, például érzékeny elektronika védelme érdekében, antisztatikus gumilemezünk a megfelelő választás. Ez a gumiszőnyeg kiválóan használható elektromos földelésre például munkaasztaloknál vagy robbanásveszélyes helyeken.

Végül de nem utolsósorban, a munkabiztonság további fontos eszközei a csúszásgátló gumilemezek. Online gumiáruházunkban megtalálhatja az ilyen csúszásmentes gumiszőnyegek széles választékát.

 

Reméljük, sikerült cikkünkben hasznos információt nyújtani a különféle gumilemezek felhasználásáról. Teljes gumilemez-kínálatunk böngészéséhez, kérjük, keresse fel weblapunkat: https://www.rubberstore.eu/rubber-sheets-160