Elektromos szigetelő szőnyegeinkről

Elektromos szigetelő szőnyegeinkről

A munkabiztonság mindenhol kiemelt fontosságú szempont. Olyan munkahelyeken, ahol nagyfeszültséggel működő gépekkel vagy körülöttük dolgoznak, elengedhetetlen az áramütés elleni védelem. A magas elektromos ellenállású gumikeverékből készült gumiszőnyegek erre tökéletesen alkalmasak.
Ezen cikkünkben a webshopunkban elérhető elektromos szigetelő szőnyegekről olvashat.

Hol használhatók az elektromos szigetelő szőnyegek?

Elektromos szigetelő szőnyeg használata ajánlott, vagy a munkabiztonsági előírások egyenesen megkövetelhetik, nagyfeszültségű berendezések körül, generátortermekben, kapcsolótáblák körül vagy erőművekben. Továbbá, a kisebb méretű és könnyen hordozható szőnyegek szerelők számára ideálisak arra, hogy az éppen aktuális munkaterületen biztosítsanak védelmet.

Gumiszőnyegek és egyéb munkavédelem

A megfelelő szőnyeg kiválasztásánál fontos figyelembe venni, mekkora feszültségig van hitelesítve az adott gumiáru. Online gumiáruházunkban minőségi bizonyítvánnyal rendelkező elektromos szigetelő szőnyegek közül választhat, amelyek 17.000, 20.000 és 26.500 V-os feszültségig hitelesítettek. Természetesen az egyéb szükséges munkavédelmi eszközök viselését nem váltja ki az ilyen szőnyegek használata. Webáruházunkban böngészhet elektromos szigetelő kesztyűink, és számos egyéb munkavédelmi termék között.

Csúszásmentes elektromos szigetelő szőnyegek különböző méretben

Az online gumiáruházunkban elérhető elektromos szigetelő szőnyegek amellett, hogy szigetelnek, felületi kialakításuk miatt csúszásmentesek is.

Különféle méretben és mintázattal kaphatók: négyzetméterenként rendelhetők (egy tekercs maximum 10 méter hosszú) és elérhetőek 4 mm x 1400 mm, 5 mm x 1300 mm és 3,5 mm x 1200 mm vastagságban és szélességben.

Végezetül, az elektromos szigetelő szőnyeg a nagyfeszültség ellen véd, de vannak olyan munkaterületek, ahol kis elektromos felületi ellenállásra van szükség az elektrosztatikus kisülés megakadályozása végett. Ilyen területek pl. elektronikai összeszerelő üzemek, robbanásveszélyes helyek. Erre az antisztatikus gumilemez megfelelő megoldás lehet.

Elektromos szigetelő szőnyegeink részletes paramétereinek és egyéb gumitermékeink megtekintéséhez keresse fel weboldalunkat: https://www.rubberstore.eu/