A különféle gumiszalagok felhasználása

A különféle gumiszalagok felhasználása

A különféle gumiszalagok előnyös fizikai tulajdonságaiknak köszönhetően igen széleskörben felhasználhatók. Ezen cikkünkből megtudhatja, milyen fajta gumiszalag mely területen hasznosítható leginkább.

A gumiszalagok felhasználási területei

Bizonyos gumiszalagok kiválóan alkalmasak hőszigetelésre, mert rosszul vezetik a hőt, mások olaj- és üzemanyag-ellenállóságuknak köszönhetően motorok, üzemanyagtartályok szigetelésére használatosak. Megint más gumiszalagok ütések és rezgések elnyelésére valók, így például faszerkezetek talapzataként, élek védelmére vagy rezgést kibocsátó berendezések alatt vagy körül használhatóak.

 

Habosított EPDM szalag

Az EPDM gumiszalagok remekül bírják az időjárás viszontagságait – ellenállnak a hőmérsékletingadozásoknak -40 és +100 °C között, az ózonnak, az UV fénynek, valamint vízállóak is – ezért ideálisak kültéri használatra: ajtók és ablakok, de akár egyéb berendezések, például szivattyúk szigetelésére is. Ráadásul az EPDM gumiszalagok a savaknak és lúgoknak is remekül ellenállnak. Online gumiáruházunkban kiváló minőségű habosított EPDM szalagokat talál, különféle vastagságban és szélességben.

 

SBR gumiszalag

Az SBR (sztirol-butadién) a természetes gumi mesterséges megfelelője. Remek ellenállóképességének hála ipari környezetben és építkezéseken használatos, például rések befedésére, beton vagy fa struktúráknál ütődések elnyelésére, valamint kopás elleni védelemre. A webshopunkban elérhetőek SBR gumiszalagok különféle méretekben (megrendelésre akár egyedi méretben is!), mindkét oldalon sima felülettel, de akár egyik oldalon sűrűbordás kivitelben is a maximális csúszásmentességért.

Csúszásgátló gumigranulátum szalagjaink részben SBR, részben NBR (nitril) anyagból készülnek, ezért gyengén ellenállnak savaknak és lúgoknak is. Ezenkívül a gondosan kialakított felületüknek köszönhetően remekül használhatók csúszásgátlóként, például a szállítmányozásban, rakomány alatt. Természetesen csuszásgátló gumigranulátum szalagjaink is rendelhetőek egyedi méretben is.

 

Átlátszó szilikonszalag

A szilikon fizikai tulajdonságaiból eredően remek hőszigetelő, ugyanis rosszul vezeti a hőt, azonban jól ellenáll mind az alacsony, mind pedig a magas hőmérsékletnek. Átlátszó szilikonszalagjaink -50 és +180 °C-os hőmérsékletekig vannak hitelesítve, azonban nemcsak hőszigetelésre ideálisak, de nagyfokú higiéniát igénylő területeken való felhasználásra is, mint a gyógyászat vagy az élelmiszeripar.

 

Reméljük, talált cikkünkben hasznos információt arról, hogy a különféle gumiszalagok mely felhasználási területeken alkalmazhatók a leghatékonyabban.

Gumiszalagjaink és egyéb gumitermékeink böngészéséhez keresse fel online gumiáruházunkat: https://www.rubberstore.eu