Rugalmas gumiáruház

Rugalmas gumiáruház

Cégünk Rugalmassága, a minőség szilárdsága!

Gumialkatrészek a mezőgazdasági gépek karbantartása során

Gumialkatrészek a mezőgazdasági gépek karbantartása során
A termelés műveletei során gépeink és berendezéseink a talajjal, illetve a növényekkel állandó kölcsönhatásban vannak, ami számos mechanikai igénybevételt eredményez.

A termelés műveletei során gépeink és berendezéseink a talajjal, illetve a növényekkel állandó kölcsönhatásban vannak, ami számos mechanikai igénybevételt eredményez. Elsősorban a por és szemcsés szennyeződések kivédésre törekszünk, de a rázkódás okozta súrlódás is jelentős lehet. Karbantartásuk a kopó alkatrészek cseréjét is jelentheti, de a moduláris kiegészítők adott talajhoz és növényzethez illeszkedő variálását is érthetjük alatta. Szántóföldi gépeink a tél beköszöntével nagyobb lélegzethez jutnak, amit a nagyobb karbantartások terv szerű elvégzésére érdemes fordítani.

Legtöbbször ilyenkor vesszük észre, hogy az idő kikezdte az egyes porvédő szerkezeteket, gumi harmonikákat. A porvédő gumiharmonikák idejében történő cseréje rengeteg szerviz órát spórol a gazdának, mert egy-egy fémalkatrész költséges cseréje hosszú ideig elkerülhető. A gumiharmonikák a helyi kenőanyagot is megfelelő mértékben a surlódó fémfelületeken tartják a légfékmunkahengereken, váltókarokon, féltengelyeken, kormányrudakon és rudazat összekötő idomokon. Egyes esetekben a típusazonos gumiharmonikák a több helyre is beépíthető univerzális gumiharmonikákkal helyettesíthetőek.

A rezgéscsillapító gumibakok szerepe sokáig észrevétlen marad, ám a furcsa hangok megjelenésével már gyanakodhatunk, hogy a megelőző karbantartásnak épp most jött el az ideje. Ha valaki üzemóra naplót vezet, pontosabb képet kap a megelőző karbantartás időszerűségéről. A gumibakok cseréjével nem érdemes megvárni a következő szezon végét, mert az idénymunkák közben állandóan körmünkre égett munka nem teszi lehetővé a hosszabb leállásokat. A tehermentesítő gumibakok, párnagumik, oldalperselyek, vonófejbetétek csillapítása a hangtompítás mellett a szerkezetek rázkódásától is véd, hogy megakadályozza a fémszerkezetek túlzott mértékű súrlódását.

Ha a tavaszi vetésre készítjük vetőgépeinket, érdemes ellenőrizni a vetőrendszer működéséhez szükséges magvezető mechanizmust az ősz tanulságait is figyelembevéve, hogy a tavaszi munkák elkezdésekor a legideálisabb legyen majd a sortáv, a tőtáv, a vetési mélység és a kivetett mennyiség. A gégecső rendszerű magvezetőket mondhatjuk a leguniverzálisabban beépíthető magvezetőknek, ahol azt az alkalmazás megengedi.

Választékunkban megtalálhatóak a leggyakrabban használt gumialkatrészek, ám rendelésre speciális termékek beszerzését vagy gyártását is vállaljuk.

Vissza
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO